ΗΟΜΕ / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΓΗΣ

Οργάνωση Γη – Κέντρο της Γης

Η Οργάνωση Γη έχει σκοπό την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής και κοινωνικής νοημοσύνης. Αναζητά και προτείνει τρόπους που ο σύγχρονος άνθρωπος μέσα από την μεταβολή του παραδοσιακού συστήματος παραγωγής και κατανάλωσης θα πετύχει μικρές νίκες στην καθημερινότητα του για ένα βιώσιμο μέλλον.

Τον Ιανουάριο του 2012 η Οργάνωση Γη ανοίγει τις πόρτες του Κέντρου της Γης, ενός Κέντρου Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης στους χώρους του κτήματος του Πύργου Βασιλίσσης.

Σκοπός του Κέντρου της Γης είναι να εμπνεύσει στους ανθρώπους την απαραίτητη αυτοπεποίθηση ώστε να μπορούν να απολαύσουν και να εκτιμήσουν τη δύναμη της ζωής και της φύσης. Από εκεί ξεκινά η καλή συμβίωση με τους γύρω μας και συνεχίζει ως την εσωτερική γαλήνη. Ο άνθρωπος καλείται σήμερα να ανακτήσει τον σεβασμό για τον άνθρωπο – για τον εαυτό του και τον διπλανό του, καλείται να αγκαλιάσει τις διαφορετικές κοινωνίες που εκείνος δημιουργεί και μέσα στις οποίες αναπτύσσεται και, κυρίως, καλείται να αναλάβει ενεργό δράση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στον πλανήτη μας.

Το Κέντρο της Γης δημιουργήθηκε για να ενημερώνει και κυρίως να εμπνέει τους επισκέπτες του, πάντα μέσα στη λογική της συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων. Μέσα από την ενίσχυση της επαφής του ανθρώπου με τη φύση, μια επαφή που, όπως έχει αποδειχτεί από επιστημονικές έρευνες, θεωρείται από τις πιο ευεργετικές δραστηριότητες για την ψυχική υγεία ενός ανθρώπου και ιδιαίτερα των παιδιών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Οργάνωση Γη και το Κέντρο της Γης μπορείτε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο της οργάνωσης στον σύνδεσμο www.organizationearth.org.